Over Bakkerij Haafs

Bakkerij Haafs staat voor een topprestatie in het bakkersvak

Bakkerij Haafs staat voor een topprestatie in het bakkersvak. Dit geldt voor zowel het bakproces als de verkoop in onze winkels.
Exclusiviteit, superieure kwaliteit, tastbare ambachtelijkheid en aandacht staan bij ons centraal om ook in de toekomst voorop te blijven lopen.

Wij hopen u te verwelkomen in een van onze filialen, zodat u net zoveel van onze producten kunt genieten als dat wij doen.

 

Toekomstvisie

U, de klant, staat bij ons centraal. Wij willen er met het gehele team voor zorgen dat u net zo kunt genieten van onze producten als dat wij dat doen. U moet trots kunnen zijn dat u uw brood bij ons koopt. Wij streven dan ook, iedere dag opnieuw, alleen naar het allerbeste.

Door onszelf uit te blijven dagen, door middel van ontwikkelingen, te kijken naar nieuwe trends en technieken en te blijven innoveren, hopen wij ook in de toekomst voorop te kunnen blijven lopen. Dan kunnen wij u iedere dag weer verrassen met een meesterlijk gebakken brood of banket.

Geschiedenis

In 1994 startten Wilfred Haafs en Petra Haafs – den Otter hun eerste bakkerij/annex winkel in Haren (Gr). Wilfred, afkomstig uit het Gelderse Didam, en Petra, dochter van banketbakker den Otter uit Groningen, hadden beiden al de nodige ervaring in het bakkersvak.

Zij besloten dan ook nog in hetzelfde jaar dat zij elkaar tijdens een wintersportvakantie leerden kennen voor zichzelf te beginnen met hun zaak aan het Raadhuisplein in het mooie Haren, dat was dus in 1994.

De zaken gingen voorspoedig en in 1998 deed de gelegenheid zich voor een buurtwinkel aan de Anjerlaan te starten. Door de alsmaar groeiende omzet werd de capaciteit van de bakkerij bij de winkel aan het Raadhuisplein ontoereikend en werd in 2000 besloten een separate bakkerij te bouwen aan de Oude Middelhorst in Haren.

In januari 2016, werd een winkel in Vries overgenomen. En in 2021 hebben ze een winkel geopend in Winsum. Naast de eigen winkels kent Bakkerij Haafs ook nog samenwerkingen met horeca en andere diverse winkels.

 Het team bestaat inmiddels uit ongeveer 50 werknemers verspreid over de bakkerij en de winkels.