Spelt

Spelt is de nieuwe oude graansoort!spelt
Spelt is een oeroude graansoort die al 7.000 jaar v. Chr. verbouwd werd. Dat spelt heel gezond en voedzaam is wisten mensen dus vroeger al. In de moderne tijd verloor spelt echter steeds meer terrein aan tarwe. Dit komt omdat het verbouwen en (machinaal) verwerken van spelt relatief meer tijd en dus geld kost. Tegenwoordig neemt de vraag naar spelt flink toe omdat deze graansoort perfect past in een gezonde levensstijl.

Gezonde keuze
Wat maakt spelt gezond? In de eerste plaats de toegankelijkheid van voedzame stoffen. Bij spelt zitten die stoffen in de gehele korrel, dus in het bloemlichaam en in de vezels. Tijdens het maalproces blijven al deze voedingsstoffen bovendien volledig behouden. Daarnaast is de voedingswaarde van spelt groter dan van bijvoorbeeld tarwe. Zo bevat spelt meer proteïnes, onverzadigde vetzuren, aminozuren, ruwe vezels, vitamines en mineralen. Deze belangrijke voedingsstoffen worden ook nog eens makkelijker opgenomen in het lichaam en beter verteerd.

spelt01

Smakelijke keuze
Naast het gezonde aspect van Spelt is het ook gewoon echt lekker. Spelt laat zich net zoals tarwe makkelijk verwerken in allerlei bakkersproducten. In ons assortiment vind u smeltbrood (95%) en spelt Drentsche AA(100%)

Eet smakelijk,

Petra & Wilfred Haafs